רופאות, רופאים וצוותי רפואה יקרים,
לאור קבלת אישור ה-FDA לטכנולוגית ה-CCM) Cardiac Contractility Modulation), אנו שמחים לצרף את הקלטת ה-WEBINAR והמצגת של פרופ’ William T. Abraham מה-10 ליולי, בהם סקר את עיקרי הדגשים בטיפול ב-CCM.
פרופ’ אברהם, היה גם ה-PI של המחקר המשמעותי האחרון שפורסם בסוף 2018 (ה-FIX 5C) שהיווה את הנדבך האחרון לצורך קבלת אישור ה-FDA.
בתחילת הרצאתו, הסביר פרופ’ אברהם על תהליך ההשתלה הפשוט והדומה ל-CRT, על מערכת ה-Optimizer-Smart החדשה שמורכבת מ-2 אלק’ חדריות בלבד ועל הסיגנל הטיפולי שמתרחש ב-absolute refractory period ותורם מיידית לעליה ב-cardiac muscular contraction.
פרופ’ אברהם הדגיש את הנחיצות בטיפול ב-CCM שמיועד לחולי אי-ספיקת לב בדרגה בינונית עד חמורה למרות טיפול תרופתי אופטימלי בעלי QRS צר (אינם מתאימים לטיפול ב-CRT) והזכיר כי למעט CCM, אין כיום טכנולוגיה מוכחת שמיועדת לקבוצת חולים זו. בהמשך, פירט את עקרי מנגנון הפעולה של הטיפול ב-CCM המורכב בעיקר מעליה בכניסת סידן לתא, שיפור בביטוי גנים בתא שריר לב הסובל מאי-ספיקה, רה-מודולציה של תא השריר הפגוע, השפעה על המערכת הסימפטטית העצבית ועוד).
פרופ’ אברהם התמקד בהרצאתו בתוצאות המחקרים הקליניים המובילים במתודולוגיה של RCT והמחיש את התוצאות העקביות בכל המחקרים בשיפור במדדים המקובלים כגון Peak VO2, NYHA, MLWHFQ, Ejection fractions, וכן (6MHW (meters. בנוסף, הראה את התוצאות מהמחקרים האחרונים שממחישים כבר הפחתה באשפוזים ותמותה.
פרופ’ אברהם ציין בתשובה לשאלות הרופאים כי צפויים להתפרסם עוד מחקרים הממחישים את ההפחתה בתמותה קרדיווסקולרית במטופלי CCM, וכן שכבר החלו בהשתלות מסחריות בארה”ב (בנוסף לכל מה שבוצע באירופה בשנים האחרונות).
אתם מוזמנים לצפות בהקלטת ה-WEBINAR (נמשך 55 דקות) ולענות על שאלות ההשתלמות שיקנו לכם 5 נקודות CME מטעם המועצה המדעית של הר”י.
הוובינר הופק בחסות בלתי תלויה של חברת סיגמא